marți, 11 septembrie 2012

Recenzie: Constrangerea (Jurnalele lui Stefan vol.6)

           Volumul 6 din seria Jurnalele lui Stefan incepe cu imaginea lui Stefan in Azilul Magdalene dupa ce Damon a fost rapit de catre Samuel, drept razbunare pentru moartea fratelui sau. Stefan este ingrijorat si pentru Damon si pentru Cora,care a fost folosita drept masa pentru sora ei, Violet. Dupa ce Cora si-a mai revenit din soc, a pornit impreuna cu singura persoana care mai este in momentul de fata langa ea, spre casa sau cum i-am spune noi :tunel. In timpul unei discutii dintre Cora si Stefan, fata ii propune sa se apuce de baut sange uman. Dar cum Stefan se cunoaste prea bine nu-si doreste s-o puna intr-un mai mare pericol si pe sora lui Violet.

       Vampirul nostru porneste impreuna cu Cora in cautarea lui Samuel, sau mai bine zis a lui Damon. Deoarece acolo unde este Samuel este si Damon. Dar pe drum Cora oboseste iar Stefan trebuie s-o lase intr-un bar si sa porneasca singur in urmarierea lui Samuel care a prins o fata pe care Stefan a salvat-o imediat ce vraja ei de tinere departe de vampiri s-a risipit.Cu Samuel plecat si Mary Jane in lesin, Stefan o duce pe fata in tunel unde o gaseste si pe Cora, cea care se ingrijeste de ea,dupa ce Stefan ii da sa bea din sangele lui. Dar nici Mary Jane nu este cine pare a fi. Ea este o vrajitoare foarte puternica cu un trecut foarte trist.Cand Cora si Stefan afla ca mica vrajitoare are niste prieteni vrajitori, sperantele lor cresc, crezand ca ei ii pot ajuta in lupta impotriva lui Samuel.
         Ajunsi intr-o casa darapanata, vampirul nostru doreste sa faca cea mai buna impresie vrajitorilor. Si asta face. In afara de Jemma,care nu ii suporta pe vampiri.Totusi nu este un drum foarte lung, dintre aceasta ura si increderea oferita lui Stefan.Din nou pe urmele lui Samuel, de data aceasta cu intariri. Stefan pare din ce in ce mai nerabdator sa-si puna planul in aplicare. Totul merge foarte bine, pana la partea in care Cora ii infige o tepusa lui Violet in piept, iar Samuel scapa foarte rapid, fiind constient ca e defavorizat.
         Damon este salvat. Dar se pare ca a aflat ceva de la Samuel care nu doreste sa dezvaluie nimic. Mary Jane vine totusi cu o idee, si pleaca impreuna cu Stefan si cu Damon la Lady Alice, o vrajitoare, ce este foarte sceptica cand vine vorba despre vampiri, dar totusi foarte fericita ca Mary Jane este in viata si nevatamata, iar atunci cand afla ca fata pe care vroia s-o adopte este in pericol este imediat de acord sa-i ajute sip e vampirii nostri preferati.
        Lady Alice le face tuturor cunostiinta cu sabatul ei, si ii pune pe Stefan si Damon sa participe la un juramant de fidelitate. Acest juramant il forteaza pe Stefan sa bea sange uman. Din fericire nu se pierde si reuseste totusi sa se abtina, dupa 20 de ani de flamanzire.
        Cu juramantul facut si cu planul pus la punct, Stefan se foloseste de faptul ca Mary Jane este o vrajitoare de rasa pura, si vrea sa il atraga pe Samuel in alta capcana. Nici aceasta nu merge mai bine, Mary Jane fiind omorata iar Samuel cu toata puterea asupra lui. Din momentul in care Samuel a mancat inima lui Mary Jane el a capatat puterea de a constrange si vampirii. Lady Alice este indurerata si ii jura lui Stefan ca nu il va mai ajuta vreodata si ii atrage atentia ca si-a incalcat juramantul iar la un moment dat va trebui sa plateasca pentru asta.
     Stefan si Damon, ramasi din nou singuri si cu grija fata de Cora, merg la o petrecere organizata de unii prieteni de-ai lui Samuel. Ei bine din punct moral doar Stefan merge, deoarece Damon tocmai ce si-a capatat libertatea si poate umbla linistit pe strazi. La un moment dat,Stefan face o descoperire care schimba toata perspectiva actiunii, si il pune intr-o lumina buna pe Samuel.
      Oare ce v-a face Stefan acum, cand Samuel are atata putere??? Cine v-a iesi invingator din aceasta incalcita poveste??? Ce se v-a intampla daca Stefan v-a fi fortat sa isi omoare propriul frate???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bun venit in coltisorul meu de lume,abia astept parerea/intrebarea ta♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...